Θησέας Κυκλάδων

Η τακτική Ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης στο Ηράκλειο Κρήτης

Το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» συμμετείχε στην τακτική ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαΐου 2017  στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Στην ολομέλεια συμμετείχαν 46 άτομα εκπρόσωποι  από 27 φορείς. Ένας βασικός στόχος  του διημέρου ήταν να μοιραστούν τα μέλη ιδέες και να δημιουργήσουν – με υλικά που τους δόθηκαν – το κεντρικό μήνυμα και το σύμβολο που τους εκφράζει για την επικείμενη 11η Πανελλήνια Συνάντηση τον Οκτώβριο του 2017 στη Σύρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε με εκπαιδευτή τον κ. Σακκά Ψυχίατρο – Ψυχοθεραπευτή, Επιστημονικό Συνεργάτη του ΑΚΜΑ, ένα εργαστήρι με θέμα: «Τρόποι πρόληψης του Συνδρόμου Επαγγελματικής Εξουθένωσης: Αξιοποίηση της Εποπτείας μεταξύ Ομότιμων μέσα από τη Διαλεκτική Αντανακλαστική Βιωματική Διεργασία Ομάδας και την προσέγγιση του Πολυφωνικού Διαλογικού Εαυτού στην πορεία Συνθετικής Υπέρβασης ποικίλων διπολικοτήτων (εγώ-εμείς, έργο-σχέσεις, τοπικοποίηση-παγκοσμιοποίηση, μέρος-όλο, ποσοτικές-ποιοτικές αλλαγές κ.ά.)». Επιπλέον συζητήθηκαν κάποια οργανωτικά θέματα του δικτύου και πάρθηκαν αποφάσεις.

Η διήμερη ολομέλεια έκλεισε με τη θετική ανατροφοδότηση που έδωσαν τα μέλη και ανανεώθηκε το ραντεβού για την 11η Πανελλήνια Συνάντηση, που θα λάβει χώρα στην Ερμούπολη της Σύρου 18-21 Οκτωβρίου 2017.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα  πρακτικά ολομέλειας ΠΔΦΠΕ και να δείτε φωτογραφίες  από το διήμερο