Θησέας Κυκλάδων

Σεμινάριο Ενδυνάμωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Σύρου

Φροντίζοντας τον Εαυτό και τις Σχέσεις μου… χτίζω Ασφάλεια… Προχωρώ… Σχεδιάζω…. Ονειρεύομαι…

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ” διοργανώνει Σεμινάριο Ενδυνάμωσης τριών συναντήσεων για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η δημιουργία ενός κατάλληλου και ασφαλούς πλαισίου μοιράσματος και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό οι συμμετέχοντες, μέσω δημιουργικών και βιωματικών δραστηριοτήτων, θα αναγνωρίσουν δυνάμεις και δεξιότητες χρήσιμες για την φροντίδα του εαυτού και του ρόλου τους.

Για τον σκοπό αυτό σχεδιάστηκαν τρεις συναντήσεις που με αρχή την αυτοφροντίδα…. αξιοποιούν τη σχέση…. φτάνουν στο σχεδιασμό και το ονείρεμα…

❖        Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2024, 18.00-20.30

1η Συνάντηση: “Αυτοφροντίδα”

Φροντίζω τον εαυτό μου – Αναγνωρίζω τις δυνάμεις μου

Ενισχύω τις δεξιότητες μου – ψυχική ανθεκτικότητα

 

❖        Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2024, 18.00-20.30

2η Συνάντηση: “Σχετίζεσθαι”

Φροντίζω τις σχέσεις μου

Ενισχύω τις συνδέσεις μου

Ενισχύω το ρόλο μου

 

❖        Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2024, 18.00-20.30

3η Συνάντηση: “Σχεδιασμοί”

Διαχειρίζομαι τις αλλαγές – Προσαρμόζομαι

Σχεδιάζω – Ονειρεύομαι

 

Χώρος Διεξαγωγής: στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Καποδιστρίου 105 ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://forms.gle/SBeV6UCmtWg1KN8s5 μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη του σεμιναρίου Καραχοντζίτη Ελένη, καθημερινά 9.00-15.00, στο τηλέφωνο 2281085149.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης απευθύνονται στους πολίτες των Κυκλάδων και είναι δωρεάν.