Θησέας Κυκλάδων

Δράση ενδυνάμωσης στους μαθητές & στις μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Πάρου

Το διήμερο 26 και 27 Μαρτίου 2024 το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων» κατόπιν αιτήματος του Γενικού Λυκείου Πάρου συνεργάστηκε με το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.) στην υλοποίηση μια δράσης ενδυνάμωσης για τους/τις μαθητές, -τριες της Α΄και Β΄τάξης.

Το αίτημα του σχολείου για ενίσχυση των παιδιών στον προσδιορισμό των αποφάσεων για το μέλλον τους, διευρύνθηκε πέραν του στενού πλαισίου του επαγγελματικού προσανατολισμού και έτσι, υλοποιήθηκε μια διήμερη δράση, όπου οι μαθητές σε ένα συνεργατικό πλαίσιο αναγνώρισαν δεξιότητες και ικανότητές τους και οραματίστηκαν τον εαυτό τους στο μέλλον. Στόχος ήταν να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τις δεξιότητες τους, που θα τους βοηθήσουν να υποστηρίξουν τα όνειρά τους.

Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης σε συνεργασία με στέλεχος του Α.Κ.Μ.Α. συντόνισαν ομάδα δώδεκα τελειόφοιτων εκπαιδευόμενων και επαγγελματιών στον χώρο της εκπαίδευσης και της ψυχικής υγείας και σε ένα συνεργατικό πλαίσιο αξιοποίησαν το δυναμικό τους για να εμπνεύσουν και να εμψυχώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες. Η δράση υλοποιήθηκε εντός σχολικού ωραρίου σε δύο τρίωρα για κάθε ομάδα παιδιών (4 ομάδες των 25 μαθητών και μαθητριών μέσο όρο), ενώ απογευματινές ώρες προσφέρθηκε ανάλογο εργαστήριο για εκπαιδευτικούς.

Μετά το πέρας της δράσης πραγματοποιήθηκαν ομαδικές συνεντεύξεις αξιολόγησης με τους μαθητές, που συμμετείχαν στη δράση και είμαστε σε συνεννόηση για την επεξεργασία των δεδομένων.

Εξαιρετικά γενναιόδωρη και σημαντική ήταν η υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Πάρου, που ανέλαβαν την φιλοξενία των στελεχών, και του σχολείου που ενέταξε απροβλημάτιστα την παρέμβαση στο πρόγραμμά του.

Δράση ενδυνάμωσης στο ΓΕΛ Πάρου

Δράση ενδυνάμωσης στο ΓΕΛ Πάρου

Δράση ενδυνάμωσης στο ΓΕΛ Πάρου

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες συνεργασίας στην υλοποίηση προγραμμάτων στους μαθητές, τα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Πρόληψης, καθημερινά 9.00-15.00.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης απευθύνονται στους πολίτες των Κυκλάδων και είναι δωρεάν.