Θησέας Κυκλάδων

Ομάδα Γονέων εφήβων Σύρου 2024

Ομάδα γονέων εφήβων Σύρου 2024

Με την ομάδα Γονέων εφήβων, το σεμινάριο που διοργανώνει ο ‘’ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ’’ βρήκα τρόπο να εκφράσω τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου, να κατανοήσω την εφηβεία και φυσικά να καταλάβω και να επικοινωνήσω καλύτερα με τα δικά μου παιδιά. Αισθάνθηκα πολύ γρήγορα εμπιστοσύνη χάρη στην υπεύθυνη του σεμιναρίου και ένιωσα άνετα με τους υπόλοιπους γονείς, μέσα από ομαδικές ασκήσεις έκφρασης και συζητήσεις, Γνώση και ενδυνάμωση

Οι ματιές, οι διαφορές και οι ομοιότητες, ένας τρόπος επικοινωνίας που σε πάει μπροστά. Για εμάς προς τα παιδιά μας και όχι μόνο …

Το δώρο της μητρότητας είναι τόσο πολύτιμο και ιερό που αξίζει να  ζούμε και να  απολαμβάνουμε με σύνεση και υπομονή όλες τις εκφάνσεις της ζωής των παιδιών μας …από τη βρεφική ηλικία έως την ενηλικίωση τους. Ας είμαστε ευγνώμονες για την κάθε στιγμή!

Να είμαστε κοντά στα παιδιά μας, να τα στηρίζουμε και να τα βοηθήσουμε να ανοίξουν τα φτερά τους δείχνοντας κάθε μέρα την αγάπη μας προς αυτά.

Πάντα ‘’κοντά’’ τους  και ‘’μακριά’’  τους…

Έμαθα πόσο σημαντικό είναι να ακούω κι έτσι μπόρεσα να καταλάβω… Υπέροχη εμπειρία!

Πάντα στο «ΘΗΣΕΑ» νιώθεις ότι είσαι εκεί που πρέπει την κατάλληλη στιγμή. Μαθαίνεις γνώσεις που είχες κρυμμένες μέσα σου από καιρό και με την κουβέντα βγαίνουν αβίαστα στην επιφάνεια, αλλά και γνωρίζεις κάτι νέο, απλό, που δεν είχες σκεφτεί. Η ομάδα που την πρώτη στιγμή μπορεί να νιώθεις κάπως άβολα, γίνονται οι συνοδοιπόροι σου σε ένα ταξίδι ανακαλύψεων με μόνο στόχο τη σχέση μας ως γονείς με τα παιδιά μας. Εξάλλου όλοι τις ίδιες ανησυχίες μοιραζόμαστε και αυτό μας ενώνει.

Ομάδα, συνεργασία, κατανόηση, αλληλεπίδραση, ερεθίσματα, εμπειρίες, γνώση, ανατροφοδότηση, γονείς, εφηβεία ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ=ΘΗΣΕΑΣ

Κατάλαβα ότι είναι ωραίο να είσαι γονέας  εφήβου με τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν. Ευχαριστώ ομάδα! Ευχαριστώ Αναστασία!

Το να είσαι γονιός είναι μια δύσκολη συνθήκη, όμως γνωρίζοντας τι γίνεται με το παιδί σου, τη στιγμή που εσύ δεν καταλαβαίνεις τίποτα από την συμπεριφορά του, είναι μεγάλη υπόθεση και η συμβολή του σεμιναρίου σε αυτό ήταν καταλυτική! Έδωσε νέα οπτική στο γονικό ρόλο, πρότεινε εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης ζητημάτων της καθημερινότητας και ενίσχυσης του δεσμού γονιού-παιδιού, επίλυσης προβλημάτων και ενίσχυσης της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.

Ευχαριστώ για το μοίρασμα της ανησυχίας, της αγωνίας, των φόβων και πάνω από όλα της αγάπης μας για τα παιδιά μας. Νομίζω ότι όταν σμίγουν οι άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά μόνο καλό μπορεί να βγει. Και οι συναντήσεις μας κάθε Τετάρτη επιβεβαίωσαν, για άλλη μια φορά, αυτήν την πεποίθηση.

Χρειαζόμαστε ως γονείς το «ΘΗΣΕΑ» και τους ανθρώπους του! Βρείτε το χρόνο, πάντα αξίζει!