Θησέας Κυκλάδων

«Ενδυνάμωση Εαυτού: Διαχείριση Αλλαγών» Διαδικτυακό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, Χρυσάννας Διαμαντή, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων», για 4η χρονιά, στο πλαίσιο της υποστήριξης της σχολικής κοινότητας και των δράσεων ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών, προσκαλεί στο διαδικτυακό σεμινάριο, με θέμα τη μετάβαση και τη διαχείριση των γρήγορων και απαιτητικών αλλαγών που βιώνουμε όλες και όλοι μας και τίτλο:  «Ενδυνάμωση Εαυτού: Διαχείριση Αλλαγών».

Σκοπός

  • Η αναγνώριση και η διαχείριση των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πράξεων που συμβαίνουν σε καταστάσεις αλλαγών
  • Η δυνατότητα διάχυσης και εφαρμογής των στο σχολικό αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον
  • Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος (Hub) βιωματικής πρακτικής για τους/τις εκπαιδευτικούς, όπου, αλληλοεπιδρώντας, θα καλλιεργήσουν δεξιότητες επεξεργασίας ζητημάτων της καθημερινότητάς τους –επαγγελματικής και προσωπικής

Στόχοι Εργαστηριακού περιβάλλοντος

  1. Κατανόηση και εμβάθυνση στις διαφορετικές ποιότητες των αλλαγών και αναγνώριση των συναισθημάτων και σκέψεων που προκύπτουν από αυτές
  2. Γνωριμία και εφαρμογή στην πράξη –ενσώματη μάθηση– εργαλείων που βοηθούν στη διαχείριση των αλλαγών
  3. Βιωματική προσέγγιση στην ολομέλεια ποιοτήτων ακρόασης και αφήγησης περιπτώσεων αλλαγών
  4. Διερεύνηση των δικτύων που μας υποστηρίζουν στις αλλαγές: εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα

 

Χρόνος Υλοποίησης

Θα πραγματοποιηθούν δύο (2) διαδικτυακά εργαστήρια, με απαραίτητη τη συμμετοχή και στα δύο. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης οκτώ (8) διδακτικών ωρών.

  • Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023,   18:00-21:00
  • Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023,       18:00-21:00

Χώρος:

Πλατφόρμα ZOOM (Θα σταλεί ο σύνδεσμος σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ενδιαφερομένων). Απαραίτητη προϋπόθεση η χρήση Η/Υ με κάμερα (οι οθόνες χρειάζεται να είναι ανοιχτές για οπτική επαφή, πρακτικές και αλληλεπίδραση).

Ποιους και ποιες αφορά:

Αφορά σε όλους/όλες τους/τις εκπαιδευτικούς –και ειδικοτήτων– που ενδιαφέρονται για το θέμα.

Ειδικότερα, για όσους και όσες συμμετείχαν σε προηγούμενα έτη δίνονται η ευκαιρία, ο χώρος και ο χρόνος να εμβαθύνουν. Είναι η 4η χρονιά, όμως, όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενα εργαστήρια γνωρίζουν ότι αυτά έχουν διαφορετική δομή, διαφορετικό σχεδιασμό και διαφορετικές βιωματικές δυνατότητες. Ο πυρήνας παραμένει ο ίδιος πολλά, όμως, αλλάζουν. («Δεν είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που ήμασταν χθες, πριν ένα μήνα, πριν ένα χρόνο»).

Επίσης, για όσους/όσες διδάσκουν στην Στ΄ τάξη και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν πρόγραμμα μετάβασης στην τάξη τους προτείνεται υλικό για την εφαρμογή προγράμματος προσοχής και διαχείρισης των αλλαγών στην τάξη με δυνατότητα εποπτείας.

 

Συντονίστριες εργαστηρίων

Χρυσάννα Διαμαντή, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Π.Ε. Κυκλάδων.

Φωτεινή Θεοδωροπούλου, Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων».

 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://forms.gle/hYFaBtAJZv4kfUZ5A έως και την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023.