Θησέας Κυκλάδων

Τακτική Ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης στην Πάφο

Το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», ως μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, συμμετείχε στην τακτική ολομέλειά του στην Πάφο της Κύπρου στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2023. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Δημοτική Ομάδα Πρόληψης Γεροσκήπου.

Κεντρικοί στόχοι της συνάντησης ήταν:

α) Πώς διαμορφώνει τα βήματα του  το Δίκτυο μετά την Έδεσσα  – Το Συλλογικό Έργο των Ομάδων εργασίας και η εξέλιξή τους,

β) Προετοιμασία 14ης Πανελλήνιας Συνάντησης στην Κύπρο: διερεύνηση αναγκών,  κεντρικοί άξονες, στόχοι και θεματολογία,

γ) Οργανωτικά θέματα του Δικτύου.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι, επιστημονικά και διοικητικά στελέχη, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ., από  φορείς Πρόληψης από Ελλάδα και Κύπρο. Ήταν μια συνάντηση σύνδεσης, ανταλλαγής απόψεων και σκέψεων, με ελευθερία έκφρασης και εστίαση στις ανάγκες και τις προκλήσεις που προκύπτουν καθημερινά, συνεχίζοντας με το Έργο της Πρόληψης για την προετοιμασία της 14ης Πανελλήνιας Συνάντησης στη Λάρνακα της Κύπρου.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε επιπλέον βιωματική περιήγηση στην Γεροσκήπου και στο κέντρο της Πάφου, μια βραδιά αφήγησης ενός κυπριακού παραμυθιού, καθώς και δείπνο όλων των συμμετεχόντων, με τη φροντίδα των οικοδεσποτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εαρινή ολομέλεια του Δικτύου θα γίνει σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος».

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση.