Θησέας Κυκλάδων

Τακτική Ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης στην Έδεσσα

Το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» συμμετείχε στην εαρινή τακτική ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, καθώς αποτελεί για πολλά χρόνια μέλος του, ενώ από το φθινόπωρο του 2022 έχει ενεργή παρουσία και συμμετοχή και στη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου, με το επιστημονικό στέλεχος Κλειώ Κουνδουράκη να αποτελεί μέλος της.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Πέλλας «ΟΡΑΜΑ» την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στην Έδεσσα.

Κεντρικοί στόχοι της συνάντησης ήταν:
α) Ορίζουμε το ΜΑΖΙ σε νέο τόπο: «Από την Κέρκυρα στην Έδεσσα… υφάλμυρες ροές»
β) Αξιολόγηση της διοργάνωσης της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης.
γ) Αναγνωρίζουμε τις Ανάγκες μας και προσδιορίζουμε τα βήματα μας ως Δίκτυο.

Επιπλέον, την ολομέλεια απασχόλησαν και οργανωτικά ζητήματα όπως η αλλαγή του συντονιστή της συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου, με την Διονυσία Γκομώλη από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Ηλείας «Παρεμβάσεις» να παίρνει τη σκυτάλη από τη Γιάννα Ζορμπά από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Αχαΐας «Καλλίπολις». Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η διοργάνωση της 14ης Πανελλήνιας
Συνάντησης σε συνεργασία με το ΚΕΝΘΕΑ στην Κύπρο το Νοέμβριο του 2024, ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού για την φθινοπωρινή τακτική ολομέλεια στην Πάφο στην Κύπρο σε συνεργασία με την Δημοτική Ομάδα Πρόληψης Γεροσκήπου.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι, επιστημονικά και διοικητικά στελέχη, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ., από 30 περίπου φορείς Πρόληψης από Ελλάδα και Κύπρο και ήταν μια συνάντηση πλούσια σε συναισθήματα, συνδέσεις, ιδέες, μοίρασμα και ενδυνάμωση για τους λειτουργούς της πρόληψης των εξαρτήσεων. Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε επιπλέον ιστορική περιήγηση στην πόλη της Έδεσσας, ένα δρώμενο για την Πρόληψη με τους τυμπανιστές «Κάρανος» σε κεντρική πλατεία της πόλης, επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ, καθώς και δείπνο όλων των συμμετεχόντων, με τη φροντίδα της ομάδας εργαζομένων και του Δ.Σ. των οικοδεσποτών.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση.