Θησέας Κυκλάδων

«Συγκρούσεις στη Σχολική Κοινότητα – Δημιουργώντας ένα Πλαίσιο για την Κατανόηση τους»

Σε μια περίοδο μεγάλης δυσκολίας σε όλα τα επίπεδα της ζωής, το σχολείο είναι από τα συστήματα που εισπράττουν στο μεγαλύτερο βαθμό την αυξανόμενη ένταση και βία  που κλιμακώνεται στην κοινωνία. Αυτή η πραγματικότητα δημιουργεί την ανάγκη για ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων που βοηθούν στην επίλυση των συγκρούσεων.

Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να διερευνηθούν  ζητήματα που σχετίζονται με την βία, την επιθετικότητα και τις συγκρούσεις στη σχολική κοινότητα από μια οπτική γωνία που επιτρέπει την αντιμετώπιση της σύγκρουσης ως πρόκληση.  Θα αξιοποιηθεί γι’ αυτό το σκοπό ως εργαλείο η δουλειά με τον εαυτό, τη μικρή ομάδα  (3-5 ατόμων) και τη μεγάλη ομάδα (ολομέλεια).

Το σεμινάριο είναι βιωματικό και απαιτεί την παρακολούθηση του συνόλου του εργαστηρίου. Απευθύνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Παρασκευή  30 Νοεμβρίου 2012 ,   17.30  – 20.30  και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012,    09.30  – 14.30, στη Σύρο.

Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 28/11/2012, στο Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»  στο τηλ. 2281085149 ή να στείλετε email στο :  thiseask@otenet.gr,  ή fax στο 22810 79180, δηλώνοντας το όνομα, την ειδικότητα,  το σχολείο σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε  στην υπεύθυνη του σεμιναρίου κ. Λιάνα Τσαρουχά, Ψυχολόγο Μs, Σύμβουλο Πρόληψης.