Θησέας Κυκλάδων

«Η ισχύς εν τη ενώσει»… Εκπαιδευτικοί Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου Θήρας

Όλοι συναντάμε δυσκολίες στην τάξη, που μπορεί να έχουν διαφορετικό όνομα, αλλά μέσα από την συζήτηση μπορούμε να βρούμε λύση και να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας.

Είναι σημαντικό να  υπενθυμίζω στον ίδιο μου τον εαυτό τις μικρές αξίες –επιτυχίες μου, γιατί η καθημερινότητα, μάς κάνει να ξεχνάμε τα μέσα μας…. Σέβομαι τους μαθητές μου, το έργο μου, τη δουλειά μου, τους γύρω μου. Φροντίζω όμως να σέβομαι και να προστατεύω εξίσου τον εαυτό μου! Είμαι εξίσου σημαντικός/ή. Αποδέχομαι την μοναδικότητα μου, δρω με ειλικρίνεια και έτσι χτίζω και εξελίσσω υγιείς και μοναδικές σχέσεις.  Τότε το «μαζί», ο διάλογος, η επικοινωνία, η αλήθεια, γίνονται αξίες που σε γεμίζουν σαν άνθρωπο και μπορείς να τις κρατήσεις σε όλη σου την ζωή σαν οδηγό.

Να μην διογκώνουμε το άγχος μας, να μην αφήνουμε τις δύσκολες μέρες να μας φθείρουν. Να επαινούμε τον εαυτό μας, να αισθανόμαστε περήφανοι για αυτόν. Να κοιτάμε μπροστά και να προχωράμε, με αισιοδοξία … να μη φοβόμαστε να πούμε σ’ αγαπώ. « Η ζωή είναι μικρή, γίνε ο οδηγός και όχι ο επιβάτης! ».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πιο είναι το κέντρο μας… και τα θετικά στοιχεία μας που ουσιαστικά είναι τα όπλα μας. (ο καθένας έχει κάτι μοναδικό και διαφορετικό) και ταυτόχρονα τη Συνεννόηση – Συμπαράσταση, Αλληλοβοήθεια, Επικοινωνία γιατί…

 

«Η ισχύς εν τη ενώσει»

Από το σεμινάριο με εκπαιδευτικούς
του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου Θήρας
Τετάρτη 25 Μαΐου 2022