Θησέας Κυκλάδων

Νέο Εργαστήριο για γονείς των μαθητών της Α’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Σύρου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 1ο Γυμνάσιο Σύρου και το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, υλοποιούν ένα πρόγραμμα με στόχο τη διευκόλυνση της ένταξης και της προσαρμογής των μαθητών της Α’ Γυμνασίου στο γυμνάσιο.

Σκοπός του προγράμματος είναι να φροντίσει μεθοδικά τη σύνδεση των μαθητών της Α’ Γυμνασίου μεταξύ τους, ώστε να νιώσουν την απαιτούμενη ασφάλεια και εμπιστοσύνη, που αποτελεί βασική προϋπόθεση της μάθησης. Μέρη αυτού του προγράμματος αποτελούν ένα εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί και ένα εργαστήριο για τους γονείς των μαθητών με θέμα την μετάβαση.

Πραγματοποιήθηκε μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας με γονείς στις 15 Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσει ένα νέο εργαστήριο για γονείς με στόχο να αφουγκραστούν τις ανάγκες των παιδιών σε αυτό το μεταβατικό στάδιο και να διερευνήσουν ουσιαστικούς τρόπους υποστήριξής τους.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, 18:00-20:30, διαδικτυακά στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων» έως την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, είτε τηλεφωνικά στο 2281085149 (9.00π.μ–3.00μ.μ) είτε με e-mail στο thiseask@otenet.gr (δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και ότι ενδιαφέρεστε για το εργαστήριο γονιών του 1ου Γυμνασίου Σύρου).