Θησέας Κυκλάδων

«Ντύνομαι ο ήρωάς μου… ανακαλύπτω τις δυνάμεις μου» Εργαστήριο για γονείς & παιδιά

Με αφορμή τις Απόκριες πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 ένα διαδικτυακό εργαστήριο για γονείς και τα παιδιά τους με τίτλο «Ντύνομαι ο ήρωάς μου… ανακαλύπτω τις δυνάμεις μου» και στόχο την αλληλεπίδρασή τους με δημιουργικό τρόπο. 
Γονείς και παιδιά «ντύθηκαν» τους αγαπημένους τους ήρωες… μοιράστηκαν τα χαρακτηριστικά, τις δυνάμεις και τις δεξιότητες που θαυμάζουν και αγαπούν στους ήρωές τους… στοιχεία που είτε έχουν και οι ίδιοι ως ένα βαθμό ή θα ήθελαν μεγαλώνοντας να αποκτήσουν!
Έπειτα οι διαφορετικοί ήρωές τους «συναντήθηκαν» και δημιουργήθηκαν ιστορίες…

1η ιστορία

Η Κάντυ-Κάντυ είναι σε έναν θάλαμο του νοσοκομείου όπου εργάζεται και ξεκινάει να λέει την την ιστορία της στους ασθενείς:
“Μια φορά και έναν καιρό, ήταν η Πριγκίπισσα του Άβαλορ, η Έλενα, και ζούσε στο παλάτι της. 
Σε ένα υπόγειο του κάστρου ήταν κρυμμένη η μάγισσα Ελένη, την οποία είχε στείλει η Πριγκίπισσα Ευαγγελία, για να καταφέρει να της πάρει το παλάτι. Η μάγισσα Ισιδώρα, έμαθε ότι η κακιά μάγισσα Ελένη θα προσπαθούσε να κάνει κακό στην Πριγκίπισσα του Άβαλορ, πήγε να τη βρει για να τη σταματήσει. Η μάγισσα Ελένη θύμωσε τόσο πολύ που έβγαζε καπνούς από τα αυτιά. Μετά τη λογομαχία, έβγαλαν τα ραβδιά τους και άρχισαν τα ξόρκια η μία στην άλλη. Η φίλη-αράχνη της μάγισσας Ισιδώρας έφυγε γρήγορα για να βρει την SpiderWoman, για να βοηθήσει. Η SpiderWoman, πηδώντας από δέντρο σε δέντρο έφτασε στο υπόγειο του παλατιού και για να τις σταματήσει  τις τύλιξε με ιστό. Τότε, φώναξε τον φίλο της τον Άγιο Βασίλη, για να τις ηρεμήσει.
Εκείνος βρήκε το βιβλίο με τα ξόρκια και έφτιαξε το φίλτρο της “Ειρήνης και της Ηρεμίας”. Έτσι στα βασίλεια κυριάρχησε η Αγάπη και η Ομόνοια!

 

2η ιστορία
Οι Σουπερήρωες εναντίον Κορωνοϊού!
Κυκλάδες 2021. Στην εποχή του Κορωνοϊού, τα παιδιά κουρασμένα από την τηλεκπαίδευση, τις μάσκες και τα αντισηπτικά, καλούν τους σουπερήρωες να τους σώσουν.
Πρώτη καλούν την Ποκαχόντας. Εκείνη τρέχει στη γιαγιά της, τη γερο-Ιτιά, τη ρωτάει τι να κάνουν και η Ιτιά της αποκαλύπτει ότι πρέεπει να κάνουν ένα μακρινό ταξίδι στον πλανήτη της αγκαλιάς. Στέλενει τη φίλη της Μουλάν να ειδοποιήσει με το δράκο της που ταξιδεύει στον χωροχρόνο. Τελικά συγκεντρώνονται στη Σύρο οι: Batman, Superman, Wonderwoman, Ποκαχόντας και Μουλάν. Ο Batman φέρνει το εξελιγμένο αεροσκάφος, η wonderwoman το μαγικό αστέρι με την αστερόσκονη και ο Superman τον κρύσταλλό του, όλα απαραίτητα για την εκτόξευση!
Η Σταχτοπούτα σηκώνει τα μανίκια και καθαρίζει όλες τις επιφάνειες. Η νονά τής δίνει το μαγικό σπρέυ, το αόρατο ξεσκονόπανο και καταφέρνει να εξαφανίσει τον κορωνοϊό από παντού! Αλλά τι θα γίνει με τους αρρώστους; Και όλους τους ανθρώπους;
Εν τω μεταξύ οι ήρωες με μεγάλη λαχτάρα φτάνουν στον πλανήτη, τρέχουν και αγκαλιάζονται σφιχτά! Μεμιάς από τις καρδιές τους ξεπηδά το μαγικό λουλούδι της θεραπείας! Με προσοχή επιστρέφουν στη γη με αυτό, το φυτεύουν και προσεύχονται να βοηθήσει! 
Κλείνουν τα μάτια και τότε το πιο όμορφο, πολύχρωμο δέντρο γεμίζει με ρίζες όλες τις χώρες και απλώνει τα λουλούδια και τους καρπούς παντού. Όλοι γεύονται τα πεντανόστιμα φρούτα και νικούν τον ιό! Όλοι αγκαλιάζονται και αρχίζουν τον χορό!