Θησέας Κυκλάδων

Διαδικτυακές Δράσεις για εκπαιδευτικούς… «συνδέσου και εσύ»

 

Το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», στα πλαίσια της σταθερής συνεργασίας του με τις δομές της εκπαίδευσης των Κυκλάδων και εκτιμώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς, διοργανώνει διαδικτυακές δράσεις για εκπαιδευτικούς.

  • Διαδικτυακό Εργαστήριο

 «Τσάντα, μάσκα για αρχή… σε τροχιά δημιουργική»

Πώς συνδέομαι στο σχολείο;

Πώς επικοινωνώ στην τάξη;

Πώς αξιοποιώ και εμπλουτίζω τις δεξιότητες μου;

Πώς προσαρμόζομαι στις νέες συνθήκες;

Το εργαστήριο προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας και σύνδεσης των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ειδικοτήτων και νησιών μεταξύ τους, καθώς και με τη δουλειά του Κέντρου Πρόληψης. Επιπλέον, αποτελεί αφετηρία για τη συμμετοχή τους σε πιο συστηματικές δράσεις εκπαίδευσης.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, 18.00-20.30

Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή, τηλεφωνικά στο 22810 85149, καθημερινά 9.00-15.00, ή στο thiseask@otenet.gr (αναφέροντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) έως και την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020.

 

  • Ομάδες Εκπαίδευσης και Ενδυνάμωσης Εκπαιδευτικών

Οι ομάδες προσφέρουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να συνδεθούν, να μοιραστούν εμπειρίες και καλές πρακτικές και να επεξεργαστούν ζητήματα που αφορούν το ρόλο τους στη σημερινή πραγματικότητα. Στόχος είναι η ενδυνάμωση και ο εμπλουτισμός του παιδαγωγικού ρόλου με νέες δεξιότητες μέσα στο πλαίσιο της ομάδας ομοτίμων.

Οι ομάδες θα διαμορφωθούν ανά βαθμίδα εκπαίδευσης (προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια).

Η διάρκεια των συναντήσεων είναι 2½ ώρες , δεκαπενθήμερης ή μηνιαίας συχνότητας, καθ’ όλη τη σχολική χρονιά με έναρξη το Νοέμβριο.

Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή, τηλεφωνικά στο 22810 85149, καθημερινά 9.00-15.00, ή στο thiseask@otenet.gr (αναφέροντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

 

  • Συμβουλευτική

Ατομικές συναντήσεις σε θέματα ρόλου και λειτουργίας της τάξης, ενισχυτικά και συμπληρωματικά της συνεργασίας των εκπαιδευτικών με το Κέντρο Πρόληψης.

 

Το Κέντρο Πρόληψης παραμένει ανοιχτό σε αιτήματα σχολείων – συλλόγων εκπαιδευτικών για συνεργασία στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων στη σχολική κοινότητα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 22810 85149 (καθημερινά 9.00-15.00) ή στο email: thiseask@otenet.gr