Θησέας Κυκλάδων

Διαδικτυακές Δράσεις για γονείς… «συνδέσου και εσύ»

 

Το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», στηρίζοντας την οικογένεια και το ρόλο του γονιού σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για γονείς αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες:

  • Εισαγωγικό διαδικτυακό εργαστήριο 

«Στις προκλήσεις της ζωής η οικογένεια Εξελίσσεται… Προσαρμόζεται»

Το εργαστήριο προσφέρει τη δυνατότητα για γνωριμία και σύνδεση των γονιών με το Κέντρο Πρόληψης και τη δουλειά του και αποτελεί αφετηρία για την ένταξή τους σε μια πιο συστηματική εκπαίδευση.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, 18.00-20.30

 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή, τηλεφωνικά στο 22810 85149, καθημερινά 9.00-15.00, ή στο thiseask@otenet.gr (αναφέροντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) έως και την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020.

 

  • Διαδικτυακές Ομάδες Γονέων 

«Δημιουργώντας ασφαλείς δεσμούς…» Ομάδα γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας

«Εκπαιδεύουμε στην αυτονόμηση…»  Ομάδα γονέων με παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας

«Διευκολύνουμε το ταξίδι προς την ενηλικίωση…» Ομάδα γονέων εφήβων

Οι ομάδες αυτές προσφέρουν τη δυνατότητα μιας πιο συστηματικής εκπαίδευσης στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σημαντικών για το γονεϊκό ρόλο, ανάλογα με την αναπτυξιακή φάση του παιδιού. Παράλληλα, μέσα από το μοίρασμα και την ανταλλαγή παρέχουν στους γονείς ένα πλαίσιο υποστήριξης και ενδυνάμωσης.

Διάρκεια: 7-10 εβδομαδιαίες ή δεκαπενθήμερες συναντήσεις 2½ ωρών με έναρξη το Νοέμβριο.

 

  • Διαδικτυακές Εκπαιδευτικές Συναντήσεις με συγκεκριμένη θεματολογία

Πρόκειται για βραχείες δράσεις – εργαστήρια ανά σχολείο ή/και ανά περιοχή κατόπιν σχετικού αιτήματος από συλλόγους γονέων & κηδεμόνων και άλλους φορείς.

Η θεματολογία διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες και τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι γονείς αυτή την περίοδο.
Το πρώτο εργαστήριο με θέμα «Δημιουργώντας ασφάλεια σε καιρούς ανασφάλειας» θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, 10:00-12:30 μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.
Όσοι γονείς ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2281085149 (καθημερινά 9.00-15.00) έως και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

  • Συμβουλευτική

Ατομικές συναντήσεις σε θέματα γονεϊκού ρόλου και διαπαιδαγώγησης, ενισχυτικά και συμπληρωματικά της εκπαίδευσης των γονέων στις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 22810 85149 (καθημερινά 09:00-15:00) ή στο e-mail: thiseask@otenet.gr