Θησέας Κυκλάδων

Ο Θησέας «συνδέεται» διαδικτυακά

Το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» δύο μήνες μετά τις μεγάλες αλλαγές, που έφερε στην καθημερινότητα μας η συνθήκη της πανδημίας, θεώρησε σημαντική τη δημιουργία ασφαλών πλαισίων, όπου οι άνθρωποι θα μπορέσουν να εκφράσουν και να επεξεργαστούν συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμούς και μέσα από το μοίρασμα να βγουν περισσότερο ενδυναμωμένοι και ενήμεροι του ρόλου τους και των απαιτήσεών του στις παρούσες συνθήκες.

Με αυτό το σκεπτικό διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών συναντήσεων & εργαστηρίων:

  • Συνάντηση Αναστοχασμού με γονείς… 

Ιχνηλατώντας… τις δυνάμεις της οικογένειας σε καιρούς πανδημίας’’

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 στις 18.30-20:30

… με στόχο να ενδυναμωθεί ο γονιός και να γίνει πιο ενήμερος του ρόλου του στην παρούσα συνθήκη, μέσα από το μοίρασμα και την επεξεργασία της εμπειρίας του.

Απευθύνεται σε όλους τους γονείς των Κυκλάδων.

Η αφίσα της συνάντησης 

 

 

  • Εργαστήριο με Εκπαιδευτικούς… 

«… Αρχή και Τέλος… Τέλος κι Αρχή»

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 στις 19.00-21.00 

… με στόχο την κατανόηση της σημασίας του κλεισίματος – αποχαιρετισμού τη φετινή ιδιαίτερη χρονιά, καθώς και το σχεδιασμό θετικών εμπειριών αποχαιρετισμού, που μπορούν να αξιοποιηθούν στη σχολική τάξη.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων των Κυκλάδων.

Η αφίσα του εργαστηρίου

 

 

 

  • Ψηφιακές Συνομιλίες … 

«Μαθαίνω να ζω σε συνθήκες που συνεχώς αλλάζουν»

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 από τις 12.00

… τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «συνομιλούν» για τη ρευστότητα της εποχής και τις επιδράσεις της στον άνθρωπο, καθώς και για τη σημασία ανάπτυξης δεξιοτήτων προσαρμογής σε αυτήν.

Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες των Κυκλάδων.

Η αφίσα της πρώτης συνομιλίας

 

Οι συναντήσεις γονέων και εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθούν με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων (15-20 άτομα). Σε περίπτωση αυξημένων αιτημάτων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα πραγματοποιηθούν περισσότερες συναντήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή, είτε τηλεφωνικά στο 2281085149 (καθημερινά, 9.00-15.00), είτε στο thiseask@otenet.gr (αναφέροντας ονοματεπώνυμο & τηλέφωνο επικοινωνίας) έως και τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020. 

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν τηλεφωνικά για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής κάθε συνάντησης.