Θησέας Κυκλάδων

Ο Θησέας συναντά τους γονείς στην Ίο

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» στηρίζοντας την οικογένεια και το ρόλο του γονιού σε μια εποχή πολλών αλλαγών διοργανώνει ανοιχτές συναντήσεις για γονείς σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και τον Δήμο Ιητών.

  • Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020  «Χτίζοντας σχέση με τα παιδιά μας»

Στη συνάντηση θα διερευνήσουμε το περιεχόμενο της λειτουργικής σχέσης γονέων και παιδιών σε μια εποχή πολλών αλλαγών και απαιτήσεων, εστιάζοντας κυρίως στους τρόπους με τους οποίους ο γονιός μπορεί να ενισχύσει την αυτονομία και την αυτοεκτίμηση των παιδιών από τα πρώτα τους βήματα μέσα στο ασφαλές πλαίσιο της οικογένειας.

Θα συντονίσει η Φωτεινή Θεοδωροπούλου, ψυχολόγος – στέλεχος πρόληψης

 

  • Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 «Εφηβεία & Προκλήσεις»

«Είμαι σημαντικός/ή… θέλω να με υπολογίζουν, να με αγαπούν όπως είμαι… έχω αξία… , μπορώ να αποφασίζω και μόνος/η μου» είναι μερικές φράσεις εφήβων που γεμίζουν υπερηφάνεια αλλά και αγωνία τον σύγχρονο γονιό. Πώς ορίζουμε λοιπόν τη σχέση μας με το παιδί μας σε αυτή την ηλικιακή φάση του; Στη συνάντηση θα αναρωτηθούμε και θα αναλογιστούμε τον ρόλο μας σαν γονείς σε αυτή τη φάση ζωής των εφήβων

Θα συντονίσει η Χρυσαυγή Κανελλοπούλου, ψυχολόγος – στέλεχος πρόληψης

 

  • Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 «Αξιοποιώντας την δύναμη της οικογένειας στο μεγάλωμα των παιδιών μας»

Στην ανοιχτή αυτή συζήτηση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες από τον ρόλο τους ως γονείς στην σύγχρονη πραγματικότητα. Θα εστιάσουμε όλοι μαζί στις δυνάμεις και στα αποθέματα του γονεϊκού ρόλου, καθώς και στην δυνατότητα της οικογένειας να μεταμορφώνει δημιουργικά φτιάχνοντας δεσμούς που υποστηρίζουν τα μέλη  της.

Θα συντονίσει  η Ζωή Σωτηρίου, ψυχολόγος – στέλεχος πρόληψης

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Παπαπέτρου στις 18.00, απευθύνονται σε όλους τους γονείς και η συμμετοχή είναι δωρεάν.