Θησέας Κυκλάδων

Νέα Σεμινάρια για γονείς στη Μύκονο «Μεγαλώνοντας παιδιά σε έναν κόσμο που αλλάζει»

Το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου & τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του νησιού διοργανώνει σεμινάρια για γονείς με στόχο να μοιραστούν απόψεις, εμπειρίες, προβληματισμούς σε σχέση με τη συμπεριφορά και τις ανάγκες των παιδιών τους, να κατανοήσουν τους λόγους, που κάνουν το έργο του γονιού τόσο δύσκολο σήμερα και να αναζητήσουν λειτουργικούς και πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών στην οικογένεια.

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν σε 7 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, με σταθερά μέλη (όποιος και όποια ενδιαφέρεται, χρειάζεται να συμμετέχει σε κάθε συνάντηση), θα ξεκινήσουν την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου και είναι δωρεάν. Πρόκειται για συστηματική εκπαίδευση, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν δεξιότητες σημαντικές για το ρόλο τους σαν γονείς, ενώ παράλληλα επωφελούνται από το μοίρασμά τους στην ομάδα με άλλους γονείς.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς χρειάζεται να δηλώσουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας) και εάν προτιμούν πρωινές ή απογευματινές ώρες (Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:30 – Πέμπτη πρωί 10:00-12:30), έως τις  15 Ιανουαρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο 2281085149 (Δευτ. – Παρ. 9:00 – 15:00), κα Προκοπίου Αναστασία, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης.