Θησέας Κυκλάδων

Το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» συναντά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Κυκλάδων

Συνεχίζεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η συνεργασία του  Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Κυκλάδων. Η δράση περιλαμβάνει:

Α. Επιμορφωτικό σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, 15-17 Νοεμβρίου 2019 στη Νάξο, με στόχους:

  • Τη γνωριμία και τη σύνδεση μεταξύ τους τόσο σε επίπεδο ατομικό όσο και σε επίπεδο Παραρτημάτων, ενισχύοντας έτσι τη συνοχή και τη λειτουργικότητα του ευρύτερου συστήματος.
  • Την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και του συστήματος μέσα από την ανάδειξη της σημασίας του ρόλου τους για τους εκπαιδευόμενους.

Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί η, πρώτη από ιδρύσεως του σχολείου, συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων με όλους τους συμμετέχοντες στον ίδιο χώρο.

Β. Εκπαιδευτικές συναντήσεις με τους εκπαιδευόμενους του σχολείου με στόχο την ενδυνάμωσή τους και τη δημιουργία ενός καλού συγκινησιακού κλίματος που ευνοεί την εκπαιδευτική διαδικασία και μειώνει τη σχολική διαρροή. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο του 2019 και θα ολοκληρωθούν το Μάρτιο του 2020.

Επιπλέον, η δράση παρουσιάστηκε στην 12η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης,  6-9 Νοεμβρίου 2019 στην Κρήτη, ενώ ετοιμάζεται το αντίστοιχο Εκπαιδευτικό Υλικό σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΟΚΑΝΑ, που θα δώσει τη δυνατότητα και σε άλλα Κέντρα Πρόληψης να αναπτύξουν συνεργασίες με τα κατά τόπους Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 250 περίπου εκπαιδευόμενοι και περισσότεροι από 60 εκπαιδευτικοί.

Η δράση πραγματοποιείται με χρηματοδότηση του Κέντρου Πρόληψης, αναγνωρίζοντας το έργο του σχολείου και τη σημαντική του συμβολή στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.