Θησέας Κυκλάδων

Το KinderDocs ολοκλήρωσε το ταξίδι του στη Σαντορίνη!

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

 

Το KinderDocs ολοκλήρωσε το ταξίδι του στη Σαντορίνη!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Το KinderDocs ταξιδεύει στη Σαντορίνη». Περισσότεροι από 545 μαθητές/τριες και 30 εκπαιδευτικοί όλων των Δημοτικών Σχολείων του νησιού παρακολούθησαν τα δεκαπεπτά επιλεγμένα ντοκιμαντέρ του προγράμματος, που προβλήθηκαν από τις 8 έως τις 10 Απριλίου. Οι ταινίες του KinderDocs, που  αποκαλύπτουν στα παιδιά και τους νεαρούς θεατές όλες τις πτυχές της αληθινής ζωής και όψεις του σύγχρονου κόσμου και έχουν άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στη ζωή τους, ανοίγοντας παράθυρα στην καθημερινότητά τους, ενθουσίασσαν τους μικρούς θεατές προσφέροντας ταυτόχρονα σημαντικές ευκαιρίες για προβληματισμό και συζήτηση.

 

Παράλληλα, τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο Οινοποιείο Μπουτάρη και σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας, προβλήθηκε  το ντοκιμαντέρ «Τεχνητή Νοημοσύνη, το μέλλον είναι εδώ». Την ταινία, που απευθυνόταν στο ευρύ κοινό, προλόγισε η δημοσιογράφος και διευθύντρια του KinderDocs, Δήμητρα Κουζή.

 

Η δράση διοργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» σε συνεργασία με την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας.

 

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού για την ανταπόκρισή τους, καθώς επίσης τον κινηματογράφο Villaggio και την Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε., παράρτημα Σαντορίνης, για την παραχώρηση των χώρων. Επίσης, ευχαριστούμε την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας για τη σημαντική συμβολή της, όπως και τη Ρόζυ Διαμαντάκου, συνεργάτιδα του KinderDocsγια την εξαιρετική δουλειά της με τα παιδιά  και τη μεταξύ μας συνεργασία. Τέλος, ευχαριστούμε την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας, πολύτιμο συνεργάτη μας,  για άλλη μια ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία.