Θησέας Κυκλάδων

Παρέμβαση για την οδική ασφάλεια με το Ι.Ο.ΑΣ στην Πάρο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυήμερη παρέμβαση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου και Αντιπάρου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, από την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου όλοι οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων Πάρου και Αντιπάρου συμμετείχαν, ανάλογα με την ηλικία τους, σε θεωρητική ή/και σε βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση προσομοιωτών ανατροπής και πρόσκρουσης και γυαλιών μέθης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της Κινητής Μονάδας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” (Ι.Ο.ΑΣ.) και των τεσσάρων εκπαιδευτών της, οι οποίοι με την επιστημονική τους κατάρτιση αλλά και μεταδοτικότητα  “προκάλεσαν” έναν ζωντανό διάλογο με τους μαθητές. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στις δράσεις αυτές συμμετείχαν ενεργά περίπου 50 εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τα παιδιά. Οι παρεμβάσεις στα σχολεία οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις σχολικές δομές και τον Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων.

Παράλληλα, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εσπερίδα με θέμα: «Ασφάλεια στον δρόμο – Δικαίωμα όλων μας», με ομιλήτρια την κα Μ. Ατματζίδου, εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” (Ι.Ο.ΑΣ.). Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Έπαρχος κ. Κ. Μπιζάς και ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, παραβρέθηκε δε ο Διοικητής Αστυνομίας Πάρου κ. Κ. Μποζίκης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων Πάρου και Αντιπάρου.  Τη συζήτηση συντόνισε η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», κα Α. Προκοπίου.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν στην ιδιαίτερα επιτυχή υλοποίηση αυτής της δράσης. Πιο συγκεκριμένα, τον Δήμο Πάρου για την παραχώρηση των σχολικών αιθουσών, το ΕΠΑΛ για τη φιλοξενία της δράσης, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πάρου για την βοήθειά της, την Ένωση Συλλόγων Γονέων Πάρου για την εξαιρετική συνεργασία, τα ΚΤΕΛ Πάρου για την δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, την Κοινοπραξία Ε/Γ-Ο/Γ Αντιπάρου για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών, τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου για την προσφορά γευμάτων στους εκπαιδευτές, τον Ηχώ FM, καθώς και όλους τους συνεργάτες που με τον τρόπο τους στήριξαν αυτή την πολυήμερη παρέμβαση.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Βίντεο από τις δράσεις