Θησέας Κυκλάδων

Τακτική Ολομέλεια Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης στη Ζάκυνθο

Το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» συμμετείχε στην τακτική ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το  Κέντρο Πρόληψης Ζακύνθου «Στοργή», την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαΐου 2018  στη «Λέσχη ο Ζάκυνθος».

Στην εναρκτήρια εκδήλωση – αφιέρωμα στα 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Ζακύνθου «ΣΤΟΡΓΗ», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου συμμετείχαν 65 άτομα. Στις εργασίες της ολομέλειας, που ακολούθησαν την 1η ημέρα, συμμετείχαν 49 άτομα – εκπρόσωποι 27 φορέων και τη 2η ημέρα 44 άτομα – εκπρόσωποι 26 φορέων.

Ένας βασικός στόχος της ολομέλειας ήταν η αποτίμηση της τελευταίας Πανελλήνιας Συνάντησης, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΄»Θησέας Κυκλάδων», στην Ερμούπολη. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου μας, κα Προκοπίου Αναστασία, παρουσίασε την αξιολόγηση, βάσει των ερωτηματολογίων, που είχαν συμπληρωθεί από τους συμμετέχοντες.

Δεύτερος σημαντικός στόχος της ολομέλειας ήταν να αναδειχτούν ποιες αρχές, αξίες και δυνατά σημεία συνέβαλαν στην έως τώρα πορεία του Δικτύου και του επέτρεψαν να είναι ανθεκτικό στο χρόνο και να αναπτύσσεται. Αυτό συνέβη μέσα σε ομάδες εργασίας των συμμετεχόντων και οδήγησε στο: α) να καταγραφεί η εμπειρία του Δικτύου, β) να δοθεί η δυνατότητα στα παλιά μέλη να μιλήσουν γι’ αυτό που βιώνουν όλα αυτά τα χρόνια, γ) να διευκολυνθούν τα νέα μέλη, ώστε να έρθουν σε επαφή με τις αξίες και αρχές του δικτύου και δ) να καταγραφεί – αποτυπωθεί η 25 ετών εμπειρία του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης στην έννοια και πρακτική της λειτουργικής δικτύωσης των Φορέων Πρόληψης τόσο μεταξύ τους, όσο και με τις κοινότητες, στις οποίες παρεμβαίνουν.

Τέλος, θίχτηκαν διάφορα πρακτικά ζητήματα του Δικτύου και ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη τακτική ολομέλεια, που θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο στο Κέντρο Πρόληψης Δ. Παπάγου – Χολαργού – Αγ. Παρασκευής «ΑΡΓΩ».

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα πρακτικά της ολομέλειας ΠΔΦΠΕ και να δείτε φωτογραφίες  από το διήμερο.