Θησέας Κυκλάδων

11η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Με στόχο τη δημιουργία νέων συνθέσεων και πρακτικών στην πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου από τις 18 εώς τις 21 Οκτωβρίου 2017, η 11η Πανελλήνια Συνάντηση των Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης με τίτλο της συνάντησης Συμπλέοντας ξαναχτίζουμε κοινότητες”.

Η Συνάντηση συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» και το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης. Στο πλαίσιο της συνάντησης, που διήρκησε τέσσερις μέρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από σημαντικούς επιστήμονες, προφορικές ανακοινώσεις, εργαστήρια, συζητήσεις και ομάδες εργασίας. Οι 150 περίπου συμμετέχοντες ήταν εκπρόσωποι από τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, το ΚΕΝΘΕΑ Κύπρου, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, εθελοντικές ομάδες Πρόληψης Ελλάδας και Κύπρου καθώς και από 40 Κέντρα Πρόληψης από όλη την Ελλάδα. Όλοι αυτοί είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε καινούργιες ιδέες και καλές πρακτικές, να ενισχύσουμε τη μεταξύ μας δικτύωση, να ενδυναμωθούμε και να στηρίξουμε το χτίσιμο της κοινότητας της πρόληψης.

Η εναρκτήρια εκδήλωση πλαισιώθηκε από χαιρετισμούς τοπικών βουλευτών και δημάρχων, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους και με χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κυκλάδων και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Θησέας Κυκλάδων» κύριος Γ. Λεονταρίτης, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κύριος Ε. Καφετζόπουλος και ο Διευθυντής του ΚΕΘΕΑ κύριος Β. Γκιτάκος. Η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης είχε τίτλο «Κοινωνιο-Βιολογία της Ευτυχίας: ΣυμΠλέοντας με την Επιθυμία και την Ευχαρίστηση” με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Χ. Παπαδόπουλο, Καθηγητή Ανατομικής και Ιστολογίας ΑΠΘ και συντονιστή τον κ. Βασίλη Πασσά, Ιατρό – Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικά Υπεύθυνο Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ». Ακολούθησε δεξίωση στο προαύλιο του Θεάτρου Απόλλων.

Με το τέλος των εργασιών, η Ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης παρέδωσε τη σκυτάλη για τη διοργάνωση της επόμενης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης στο ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου Κρήτης. Οι φορείς της πρόληψης θα συμπλεύσουν για 12η φορά, ταξιδεύοντας σ’ ένα επίσης φιλόξενο νησί και σ’ ένα Κέντρο, που χρόνια τώρα συμμετέχει συστηματικά, ενεργά και ουσιαστικά στις δράσεις και τη λειτουργία του Δικτύου.

Μπορείτε να δείτε εδώ φωτογραφίες από τη Συνάντηση