Θησέας Κυκλάδων

Προγράμματα Αγωγής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων 2016-2017

Με τη λήξη του σχολικού έτους  2016-2017, ολοκληρώθηκε και η συνεργασία με εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Κυκλάδων σε προγράμματα αγωγής υγείας.

Τη φετινή χρονιά υλοποιήθηκαν 35 προγράμματα αγωγής υγείας σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία των νησιών: Άνδρου, Αντιπάρου, Κέας, Κύθνου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Νάξου, Σύρου, Σερίφου. Συνολικά 517 μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες μέσα από ποικίλες δραστηριότητες. Αυτό που τόνισαν για ακόμα μια χρονιά οι εκπαιδευτικοί είναι η σημασία της διαμόρφωσης ενός θετικού και ζεστού συγκινησιακού κλίματος στην τάξη και η αξία της ενίσχυσης των σχέσεων των μαθητών μέσα από συνεργατικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της ομάδας – τάξης.

Οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν τα προγράμματα εποπτεύονταν (σχεδιασμός-εφαρμογή-αξιολόγηση) από στελέχη του Κέντρου Πρόληψης. Σε κάποιες περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν και βιωματικές δράσεις στη σχολική τάξη με παρουσία-συνεργασία εκπαιδευτικού και στελέχους, με στόχο την υποστήριξη των προγραμμάτων

Τα προγράμματα αυτά δηλώνονται από τους εκπαιδευτικούς στους Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Κυκλάδων και στο Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να υλοποιήσουν ένα τέτοιο πρόγραμμα την ερχόμενη σχολική χρονιά, μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος με τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης.

Δείτε φωτογραφίες από τα προγράμματα.