Θησέας Κυκλάδων

Προγράμματα Αγωγής Υγείας στην Α/Βάθμια Εκπαίδευση

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 42 προγράμματα αγωγής υγείας σε 619 μαθητές σε σχολεία της Σύρου, Κύθνου, Μήλου, Φολεγάνδρου, Πάρου, Νάξου, Άνδρου, Κέας, και Αμοργού.

Οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν τα προγράμματα εποπτεύονταν (σχεδιασμός-εφαρμογή-αξιολόγηση) από στελέχη του Κέντρου Πρόληψης. Σε κάποιες περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν και βιωματικές δράσεις στη σχολική τάξη με παρουσία-συνεργασία εκπαιδευτικού και στελέχους με στόχο την υποστήριξη των προγραμμάτων. Επίσης, έγιναν και συναντήσεις με γονείς αυτών των μαθητών σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Μέσα από τα προγράμματα αυτά που γενικό στόχο έχουν την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών, αυτό που τόνισαν κυρίως οι εκπαιδευτικοί ήταν ότι ενισχύθηκε η ομαδικότητα – συνεργατικότητα και το καλό συγκινησιακό κλίμα της τάξης.

Τα προγράμματα αυτά δηλώνονται από τους εκπαιδευτικούς στο Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και τους Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Κυκλάδων.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να υλοποιήσουν ένα τέτοιο πρόγραμμα τη σχολική χρονιά 2016-2017, μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος με τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης στο 22810 85149 (Σύρος) & 22840 24745 (Πάρος).

 

progr6 progr5 progr4 progr3 progr2 progr1