Θησέας Κυκλάδων

Σεμινάριο Εκπαιδευτικών Α/Βαθμιας στην Κύθνο

Η Σχολική Σύμβουλος της 4ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Κυκλάδων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «Θησέας Κυκλάδων», διοργανώνει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κύθνου. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν και όλοι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που ανήκουν ή διδάσκουν ορισμένες ώρες στο Δημοτικό Σχολείο της  Κύθνου.

Τίτλος: «Ονειρεύομαι το σχολείο μου, με πυξίδα τις δυνάμεις μου»

Στόχος του σεμιναρίου είναι μέσα από βιωματική εκπαίδευση και αξιοποιώντας την ομάδα των ομοτίμων, οι εκπαιδευτικοί να διερευνήσουν και να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να χτίσουν το σχολείο που οραματίζονται.

Ειδικότεροι Στόχοι :

  1.  Να οραματιστούν το σχολείο τους και να ανακαλύψουν τις δυνάμεις τους
  2.  Να διερευνήσουν τους τρόπους αξιοποίησης αυτών των δυνάμεων.
  3.  Να προσδιορίσουν και να συν-διαμορφώσουν τις συνθήκες που χρειάζονται για να φτιαχτεί το σχολείο που ονειρεύονται.

Διάρκεια: 5 ώρες

Hμέρα και ώρα υλοποίησης: Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, από 16.30 έως 21.30

Χώρος διεξαγωγής: Δημοτικό Σχολείο Χώρας

Προσοχή!:

Το σεμινάριο είναι βιωματικό και απαιτεί την παρακολούθηση του συνόλου των εργαστηρίων. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, θα δοθούν βεβαιώσεις σε όσους το παρακολουθήσουν.

Δήλωση Συμμετοχής:

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας , μέχρι Τρίτη 25 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων»  τηλ. 22810-85149 (9.00π.μ- 3.00μ.μ) ή με e-mail στο: thiseask@otenet.gr  ή με fax στο 22810-79180, δηλώνοντας το όνομα, την ειδικότητα, το σχολείο σας και στοιχεία επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη του σεμιναρίου Bαρθαλίτου Παναγιώτα, ψυχολόγο – στέλεχος πρόληψης.

 

Μαρία Τσαλικίδου  – Σχ. Σύμβουλος 4ης Περιφέρειας Δημ. Εκπ/σης Κυκλάδων

 

Αναστασία Προκοπίου – Επιστημ. Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»