Θησέας Κυκλάδων

Ημερίδα Α’βάθμιας στην Αμοργό

Το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων» σε συνεργασία με τον σχολικό σύμβουλο Α’ βάθμιας εκπαίδευσης διοργανώνει ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της Αμοργού με  τίτλο «Συνεργάζομαι και προλαμβάνω προβλήματα στο σχολείο μου». Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Αμοργού και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

08:00-08:30      Προσέλευση-εγγραφές

08:30-10:30      Χαιρετισμός και εργαστήριο Σχ. Συμβούλου

10:30-10:45      Διάλειμμα

10:45-13:30      Εργαστήριο εκπροσώπου Θησέα Κυκλάδων

13:30-13:40      Διάλειμμα

13:40-14:00      Εξαγωγή συμπερασμάτων-αξιολογήσεις

Οι τίτλοι, το περιεχόμενο και οι στόχοι των εργαστηρίων:

 Μαρούδας Ηλίας (Σχ. Σύμβουλος 1ης Ε. Π. Δημ. Ε. Κυκλάδων): «Η ενσυναισθητική λειτουργία και ο ρόλος της στις διαπροσωπικές σχέσεις στο σχολείο».

Στόχοι και βασικοί άξονες: α) πληροφόρηση (γνωσιακό επίπεδο) και ευαισθητοποίηση (συναισθηματικό και αξιακό επίπεδο) των εκπαιδευτικών στη σημασία της ενσυναισθητικής λειτουργίας στην ανάπτυξη λειτουργικών συνεργατικών και εν γένει διαπροσωπικών σχέσεων στα πλαίσια της σχολικής μονάδας, β) προτάσεις για καλλιέργεια της ενσυναίσθησης μέσα από παιχνίδια ρόλων.

Κουνδουράκη Κλειώ (Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων»): «Εστιάζοντας στο καλό, χτίζω σχέσεις συνεργασίας».

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να βιώσουν την σχέση συνεργασίας, ως ένα πλαίσιο ανάδειξης των δυνατοτήτων τους, που κάνει την εκπαιδευτική πράξη μια ευχάριστη διαδικασία. Στο εργαστήριο αυτό θα αξιοποιήσουμε την δυναμική της ομάδας, τις προσωπικές μας εμπειρίες και ο ένας τον άλλον, για να αναδείξουμε πώς η συνεργασία στο σχολείο είναι και εργαλείο πρόληψης.