Θησέας Κυκλάδων

Παρέμβαση για την Πρόληψη της Εξάρτησης από το Διαδίκτυο σε Μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γονείς και Εκπαιδευτικούς.

  • May 30

    Εναρξη: May 30, 2017 @ 8:00

    Ληξη: May 31, 2017 @ 8:00

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων, που υλοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά στα νησιά Ίο, Σαντορίνη, Πάρο, Αντίπαρο, Αμοργό, Τήνο, Σίφνο, Σέριφο και Μήλο με στόχο την πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο και την ενημέρωση σε ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης, παρουσιάζεται και φέτος η εκπαιδευτική παιδική θεατρική παράσταση:

«Η Φάρμα του Διαδικτύου»

από τη θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι»

Συγκεκριμένα, όλο το Μάιο θα υλοποιηθούν αντίστοιχες παρεμβάσεις με κεντρικό άξονα τη θεατρική παράσταση στα νησιά: Σύρο, Νάξο, Άνδρο και Μύκονο.

Η συγκεκριμένη παράσταση έχει στόχο την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η παρακολούθησή της θα είναι δωρεάν, καθώς θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων».

Παράλληλα, πραγματοποιούνται ανοιχτές συναντήσεις –συζητήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς, που συντονίζουν τα στελέχη του Κ.Π. με θέμα: «Γονείς και παιδιά στην εποχή της τεχνολογίας: Δυνατότητες και Περιορισμοί».

αφίσα

Όπου υπάρχει η δυνατότητα, οι δάσκαλοι, μετά το πέρας της παράστασης, αξιοποιούν ομαδικές δραστηριότητες, για την αφομοίωση των μηνυμάτων από τα παιδιά. Για παράδειγμα, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σερίφου, δούλεψαν σε ομάδες και ζωγράφισαν τα μηνύματα, που έλαβαν από την παράσταση. Δείτε τις ζωγραφιές των παιδιών.

Σχόλια εκπαιδευτικών και μαθητών από τη Μήλο και τη Σέριφο.

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *