Θησέας Κυκλάδων

Βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, με θέμα τη Μετάβαση, στην Αμοργό

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς στην Αμοργό με θέμα τη μετάβαση.

 Είναι γεγονός πως οι μεταβάσεις ανάμεσα στις εκπαιδευτικές βαθμίδες αποτελούν πιθανόν τις πιο σημαντικές αλλαγές στη ζωή των παιδιών, αφού περνούν από μια οικεία κατάσταση σε μία άγνωστη, που διαρκεί μια εκτεταμένη περίοδο και πολύ συχνά χαρακτηρίζονται από συναισθήματα σχετικής ανασφάλειας ή και αγωνίας. Επιπλέον, οι μεταβάσεις αυτές συμβαίνουν ταυτόχρονα με σημαντικές αναπτυξιακές αλλαγές.

Σε αυτό το εργαστήριο θα έχουμε τη δυνατότητα, αξιοποιώντας την ομάδα ομoτίμων και συνδεόμενοι με τις προσωπικές μας εμπειρίες μετάβασης, να κατανοήσουμε την έννοια της μετάβασης και να δούμε πως οι μεταβάσεις μπορούν να αποτελέσουν και δημιουργικές διαδικασίες μεγαλώματος.

Επιπλέον, όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν, θα έχουν την δυνατότητα με την εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης να εφαρμόσουν ανάλογα προγράμματα στους μαθητές την τρέχουσα σχολική χρονιά.

 

Χρόνος υλοποίησης: Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, 17:30-21:00

Χώρος υλοποίησης: Δημοτικό Σχολείο Χώρας Αμοργού

Υπεύθυνη εκπαίδευσης: Κουνδουράκη Κλειώ, ψυχολόγος – στέλεχος πρόληψης.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στο τηλ. 22840 24745 ή στο thiseasp@otenet.gr